Ποια είναι η "Ομάδα Καβάφης" / About Cavafy Team

Η περίπτωση της "Ομάδας Καβάφης"


Please, press here for english.


     Η μουσικοποιητική παράσταση
                      ΄΄Κ.Π. ΚΑΒΑΦΗΣ ΑΠ΄ ΕΞΩ ΚΑΙ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΑ΄΄
           της ΄΄ΟΜΑΔΑΣ ΚΑΒΑΦΗΣ΄΄ του Πολιτιστικού Συλλόγου Άνω Σύρου

Η «Ομάδα Καβάφης» με εμπνευστή τον Μπάμπη Κουλούρα, δημιουργήθηκε το καλοκαίρι του 2006 και από τότε ταξιδεύει με την ποίηση του μεγάλου Οικουμενικού μας ποιητή Κωνσταντίνου Καβάφη.

Αυτή η παράσταση-αφιέρωμα στον Αλεξανδρινό, θεωρείται από πολλούς πνευματικούς ανθρώπους ως μια από τις πιο ενδιαφέρουσες προσεγγίσεις στο έργο του. Μέχρι σήμερα έχουν δοθεί 65  παραστάσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Για την πολιτιστική τους προσφορά η Ομάδα Καβάφης και ο επικεφαλής της Μπάμπης Κουλούρας έχουν βραβευθεί από την UNESCO, από Ομοσπονδίες της Ομογένειας, από το Ροταριανό Όμιλο Ερμούπολης με το βραβείο PAUL HARRIS FELLOW, από τους  ΓΙΑΤΡΟΥΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ, από το Σύλλογο Πελοποννησίων Σύρου, με ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου τιμήθηκαν με το ΧΡΥΣΟ ΜΕΤΑΛΛΙΟ του Δήμου Σύρου-Ερμούπολης, με το μετάλλιο της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης, το μετάλλιο τιμής του Παλαιστινιακού Λαού και από  τους Δήμους  Μυκόνου και Σερίφου.
Οι συντελεστές της Ομάδας, αν και οι περισσότεροι είναι καταξιωμένοι επαγγελματίες καλλιτέχνες, δίνουν τις παραστάσεις τους χωρίς να αμείβονται και όλα τα τυχόν έσοδα πηγαίνουν σε φορείς και οργανώσεις που έχουν σκοπό την ανακούφιση αναξιοπαθούντων συνανθρώπων, ενώ με τα μουσικοποιητικά τους ταξίδια τους στην Ελλάδα και στον κόσμο μιλούν για την Ιστορία και τον Πολιτισμό της Πατρίδας μας και για όλα εκείνα τα απαράμιλλα αγαθά που αυτή κληροδότησε στην ανθρωπότητα.

Το αφιέρωμα στον Κωνσταντίνο Καβάφη έχει παρουσιαστεί στο σπίτι του ποιητή στην Αλεξάνδρεια, στο Κέντρο Τεχνών Αλεξανδρείας, Νέα Υόρκη, Βοστώνη, Παρίσι, Πανεπιστήμια HARVARD και HELSINKI, Κίνι της Σύρου, Αρχαίο Θέατρο Σάμου, Φεστιβάλ Εξωμβούργου, Θέατρο Απόλλων της Σύρου, Μέγαρο Τσιροπινά Σύρου, Άνδρο, Ίο, Σαντορίνη, Νάξο, Αμοργό , Σέριφο, Μύκονο, Παροικία και Νάουσα Πάρου, Σχοινούσα, Ίδρυμα Τηνιακού Πολιτισμού, Ρωμαϊκή Αγορά της Αθήνας,  Αμφιθέατρο ΄΄Διονύσιος Αρεοπαγίτης΄΄ για το Σύνδεσμο των Σύριανών και το Σύνδεσμο των Αιγυπτιωτών Ελλήνων, Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και Θεσσαλονίκης, Μεγάλη του Γένους Σχολή παρουσία του Οικουμενικού μας Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίου, Ίδρυμα Ευγενίδου, Αρχαιολογικούς χώρους Δήλου και Δελφών, Μέγαρο Μουσικής της Γρανάδα στην Αλάμπρα, Κέντρο Μουσικής Τεκμηρίωσης Ανδαλουσίας, Παγκόσμιο Μουσικό Φεστιβάλ της Ούμπεδα στην Ανδαλουσία, Παλάτι του Μεγάλου Μαγίστρου στη Ρόδο, Ιωάννινα, Διεθνές Φεστιβάλ Καρδίτσας, Ινστιτούτο ΚΥΒΕΛΗ Σύρου, Βρυξέλλες, Στοκχόλμη, Πάτρα, Ηράκλειο, Μήλο, Κέντρο Πολιτισμού του Δήμου Π. Φαλήρου, SYDNEY, ADELAIDE,  Πάτμο, Ι.Ν. Αγίου Νικολάου Ερμούπολης, Θεολογική Σχολή της Χάλκης, Χαλκηδόνα Κωνσταντινούπολης,  Αμφίκλεια, Καβάλα, Κύθνο, Ελληνικό Σχολείο Αγίου Δημητρίου της Αστόριας Ν.Υ.

Επόμενοι προορισμοί Ιθάκη, Κύπρος, Νέα Υόρκη, Πεκίνο, Δημοτικό Θέατρο Πειραιά,  Νάπολι, Κέα   κ.α.

Στην παράσταση παίζουν οι μουσικοί Νίκος Απέργης, Νίκος Ρούσσος, Βαγγέλης Αραγιάννης, Ρεγγίνα Σοφού, Ζαννής Μαραγκός, Αντώνης Μαραγκός,  Έφη Ζαϊτίδου  και Μάκης Πρίντεζης.
           Ο Μπάμπης Κουλούρας απαγγέλει από στήθους 20 ποιήματα του Καβάφη ενώ η Νικολέττα Ρούσσου-Κουλούρα αφηγείται στιγμές από τη ζωή και το έργο του και παραθέτει κάποιες σύντομες-απαραίτητες αναλύσεις ποιημάτων του.

Ερμηνεύονται 13 τραγούδια Ελλήνων συνθετών σε ποίηση Καβάφη. Στην ερμηνεία των τραγουδιών είναι η Χρυσούλα Κεχαγιόγλου και η Ελπίδα Γαδ.

Η σκηνοθεσία είναι του Μπάμπη Κουλούρα.

Η παράσταση διαρκεί 1.40΄ ώρα περίπου.

Για περισσότερες πληροφορίες για την πορεία της παράστασης, δημοσιεύματα, videoς και φωτογραφίες, μπορείτε να επισκεφτείτε το blog της Ομάδας «Καβάφης» http://www.kavafis-syros.blogspot.gr/ καθώς στο GOOGLE και  στο ΥΟUTUBE γράφοντας Ομάδα Καβάφης ή Μπάμπης Κουλούρας.

Τηλέφωνα επικοινωνίας : 2281082729 και 6974323060
Μπάμπης Κουλούρας
 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Διάφορα δημοσιεύματα για την "ΟΜΑΔΑ ΚΑΒΑΦΗΣ"

Αποσπάσματα από τις εμφανίσεις της "Ομάδας Καβάφης"

Σύρος – Μέγαρο café 19-12-2018. Παρουσίαση του CD του Μπάμπη Κουλούρα «Απ’έξω και τραγουδιστά»