Ηράκλειο Κρήτης 13-9-2014 - Κηποθέατρο "Ν.Καζαντζάκης"Η ΟΜΑΔΑ ΚΑΒΑΦΗΣ ΣΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ

Στο υπέροχο  Κηποθέατρο ΝΙΚΟΣ ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗΣ, στα τείχη του Ηρακλείου Κρήτης, παρουσίασε το κοσμογυρισμένο αφιέρωμά της στον Αλεξανδρινό ποιητή        ‘’Κ.Π. ΚΑΒΑΦΗΣ-ΑΠ’ ΕΞΩ ΚΑΙ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΑ’’  η ΟΜΑΔΑ ΚΑΒΑΦΗΣ του Πολιτιστικού Συλλόγου Άνω Σύρου. Πάνω από 700 θεατές παρακολούθησαν την παράσταση και χειροκρότησαν τους Συριανούς καλλιτέχνες οι οποίοι για άλλη μια φορά απέδωσαν εξαιρετικά.Ο πρόεδρος του Συλλόγου Τριτέκνων Ηρακλείου  και πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Τριτέκνων κ. Μανώλης Αχλαδιανάκης  προλογίζοντας καλωσόρισε την Ομάδα και στο τέλος εξέφρασε τη συγκίνησή του για την αισθητική αρτιότητα της παράστασης. Ο Μπάμπης Κουλούρας, σκηνοθέτης και επικεφαλής της ΟΜΑΔΑΣ ΚΑΒΑΦΗΣ ευχαρίστησε τους διοργανωτές για την τιμητική πρόσκληση και για την άψογη φιλοξενία, αναφέρθηκε στους ιστορικούς δεσμούς που συνδέουν τη Σύρο και την Κρήτη και τόνισε το όνειρο των Συριανών να γίνει η Σύρος και οι Κυκλάδες Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης. Μετά το τέλος της παράστασης ο Σύλλογος Τριτέκνων βράβευσε τα παιδιά του Συλλόγου  τα οποία πέτυχαν την εισαγωγή τους στα ΑΕΙ και ΤΕΙ της χώρας. 


 Μεταξύ εκείνων που παρακολούθησαν το αφιέρωμα στον Καβάφη και τις βραβεύσεις των παιδιών ήταν ο Βουλευτής Ηρακλείου των Ανεξάρτητων Ελλήνων κ.  K. Δαμαβολίτης, ο οποίος κατέθεσε ότι μετά από αυτή την παράσταση αναθεωρεί τον τρόπο απαγγελίας των ποιημάτων,  ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Δήμου Ηρακλείου κ. Γιώργος Αντωνάκης, ο οποίος δήλωσε ότι η παράσταση των Συριανών ήταν από τις καλλίτερες που έχουν δοθεί στο Ηράκλειο,  ο διαπρεπής ιατρός πλαστικής χειρουργικής Dr Γιάννης Λύρας, ο οποίος έχει παρακολουθήσει άλλες τέσσερις φορές το αφιέρωμα, ο σκηνοθέτης, λάτρης της Σύρου, Μανώλης Στρατάκης ο οποίος για πολλά χρόνια δίδαξε Θέατρο στο νησί μας, ο Κώστας Λυδάκης, αγαπημένος φίλος της Σύρου, ο επιτυχημένος Συριανός επιχειρηματίας του Ρεθύμνου Αντώνης Καρυστιανός κ.α. 

Στο τέλος της παράστασης οι θεατές απόλαυσαν και συριανό λουκουμάκι προσφορά της φημισμένης λουκουμοποιίας ΚΟΡΡΕΣ.
 Στην παράσταση συμμετείχαν οι καλλιτέχνες Μπάμπης Κουλούρας. Χρυσούλα Κεχαγιόγλου, Νικολέττα Ρούσσου, Νίκος Απέργης, Νίκος Ρούσσος, Κατερίνα Βαρδούση, Βαγγέλης Αραγιάννης, Σοφία Σερέφογλου και Μάκης Πρίντεζης.  

Φωτογραφίες: Σταύρος Δημητρίου
Χορηγοί της εκδήλωσης ήταν η BLUE STAR FERRIES η SUPERFAST και η ΑΝΕΚ,  η Περιφέρεια Κρήτης, η ΠΑΓΚΡΗΤΙΑ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ, ο σύλλογος βιβλιοπωλών Ηρακλείου, το ΚΡΗΤΟΡΑΜΑ 97,7  FM, η DELTANET TRAVEL και η Συριανή βιοτεχνία λουκουμιών ΚΟΡΡΕΣ.Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Διάφορα δημοσιεύματα για την "ΟΜΑΔΑ ΚΑΒΑΦΗΣ"

Αποσπάσματα από τις εμφανίσεις της "Ομάδας Καβάφης"

Σύρος – Μέγαρο café 19-12-2018. Παρουσίαση του CD του Μπάμπη Κουλούρα «Απ’έξω και τραγουδιστά»