Μύκονος 21-11-15 - Γρυπάρειο Πολιτιστικό ΚέντροΤο φημισμένο της αφιέρωμα ‘’Κ.Π.ΚΑΒΑΦΗΣ – ΑΠ ΕΞΩ ΚΑΙ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΑ’’ παρουσίασε στο ΓΡΥΠΑΡΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΜΥΚΟΝΟΥ  η ΟΜΑΔΑ ΚΑΒΑΦΗΣ  του Πολιτιστικού Συλλόγου Άνω Σύρου  το Σάββατο 21 Νοεμβρίου 2015 καλεσμένη από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου – Τμήμα Πολιτισμού.   

 


                Την παράσταση προλόγισε ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού κ. Στέλιος Μπρίγγος,  ο οποίος ήταν  διοργανωτής και οικοδεσπότης. Ο κ. Μπρίγγος  προλογίζοντας καλωσόρισε την Ομάδα, αφιέρωσε την παράσταση σε όλα τα θύματα της τρομοκρατίας  και κάλεσε το κοινό που είχε κατακλύσει το Γρυπάρειο να κρατήσει ενός λεπτού σιγή.   Ο επικεφαλής-σκηνοθέτης της παράστασης , πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Άνω Σύρου Μπάμπης Κουλούρας,  ευχαρίστησε την Περιφέρεια για την πρόσκληση και την άψογη  φιλοξενία και αφιέρωσε με τη σειρά του την παράσταση στους κτήτορες του Γρυπαρείου Πολιτιστικού Κέντρου.   Δηλ. στην κ. Σοφία Γρυπάρη,  η οποία παρακολούθησε την παράσταση,  στον αλησμόνητο σύζυγό της Νίκο και στον αξέχαστο  γιο τους Ευστάθιο-Αλέξανδρο Γρυπάρη,  στη μνήμη του οποίου χτίστηκε αυτό το θαυμάσιο  πολιτιστικό Κέντρο.    

Οι καλλιτέχνες της ΟΜΑΔΑΣ ΚΑΒΑΦΗΣ έδωσαν μια από τις καλλίτερες παραστάσεις τους  και γοήτευσαν τους Μυκονιάτες θεατές  οι οποίοι συγκινημένοι  στο τέλος   τους χειροκρότησαν όρθιοι.  Στην παράσταση παραβρέθηκαν ο Αιδεσιμολογιώτατος Πρωτοπρεσβύτερος της  Ι.Μ. Σύρου π. Πέτρος Μαραγκός εκπροσωπώντας το Μητροπολίτη Σύρου κ. Δωρόθεο Β’ ,  ο Αντιπεριφερειάρχης πολιτισμού κ. Στέλιος Μπρίγγος,  οι  Αντιδήμαρχοι Μυκόνου κ. Ειρήνη Γρυπάρη και Μιλτιάδης Ατζαμόγου ,  η περιφερειακή σύμβουλος  κ. Μασούλα Χανιώτη,  η  πρόεδρος του  Πολιτιστικου Λαογραφικού Συλλόγου Γυναικών Μυκόνου και πρόεδρος της ΚΔΕΠΑΜ κ. Ανδριανή Κουφού,  η πολιτευτής της Ν.Δ. κ. Κατερίνα Μονογιού κ.α. 

Στην παράσταση τραγούδησαν, έπαιξαν, απήγγειλαν και αφηγήθηκαν  η Χρυσούλα Κεχαγιόγλου, η Ελπίδα Γαδ,  ο Νίκος Ρούσσος, ο Νίκος Απέργης, ο Ζαννής Μαραγκός, ο Βαγγέλης Αραγιάννης, ο  Μάκης Πρίντεζης, ο Ανδρέας Αναγνωστόπουλος,  η Γεωργία Λίτσα, η Ρεγγίνα Σοφού, η Νικολέττα  Ρούσσου-Κουλούρα και ο Μπάμπης Κουλούρας. Τον ήχο στην παράσταση υποστήριξαν με άρτιο τρόπο  ο Νίκος και ο Δημήτρης Κοντιζάς. 

 Η πραγματοποίηση του αφιερώματος στον Καβάφη έγινε και με την υποστήριξη του ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΜΥΚΟΝΟΥ.Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Διάφορα δημοσιεύματα για την "ΟΜΑΔΑ ΚΑΒΑΦΗΣ"

Αποσπάσματα από τις εμφανίσεις της "Ομάδας Καβάφης"

Σύρος – Μέγαρο café 19-12-2018. Παρουσίαση του CD του Μπάμπη Κουλούρα «Απ’έξω και τραγουδιστά»