Βρυξέλλες 28-11-2013 - Αίθουσα Πολιτιστικού κέντρου της Κοινότητας Kraainem



Στις υπέροχες Βρυξέλλες, την πρωτεύουσα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, παρουσίασε το αφιέρωμα της η <<ΟΜΑΔΑ ΚΑΒΑΦΗΣ>>, του Πολιτιστικού Συλλόγου Άνω Σύρου,
με αφορμή το ΕΤΟΣ ΚΑΒΑΦΗ, 150 χρόνια από την γέννηση του Αλεξανδρινού.
Η Ομάδα έφθασε στις Βρυξέλλες με πρόσκληση του Ευρωβουλευτή των Οικολόγων Πρασίνων  κ. Νίκο Χρυσόγελου και της Προέδρου του Ελληνικού Κύκλου Σύγχρονων Μελετών κ. Μαρίας Πατακιά.


Η παράσταση-αφιέρωμα στον σπουδαίο Αλεξανδρινό ποιητή Καβάφη, με τίτλο <<Κ.Π. ΚΑΒΑΦΗΣ -ΑΠ’ΕΞΩ ΚΑΙ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΑ>>  δόθηκε την Πέμπτη 28/11/2013 σε έναν εκπληκτικό πολιτιστικό χώρο, στο θέατρο de lijsterbes Lijsterbessenbomenlaan 6, 1950, Krainem.
Την παράσταση παρακολούθησαν στελέχη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Βέλγοι φίλοι της Ελλάδας, πολλοί Έλληνες Ομογενείς των Βρυξελλών και αρκετοί Συριανοί που ζούνε και εργάζονται εκεί.


Πριν από την έναρξη της παράστασης υποδέχθηκαν επί σκηνής και προλόγισαν με θερμά λόγια την Ομάδα Καβάφης ο κ. Νίκος Χρυσόγελος και η κ. Μαρία Πατακιά, οι οποίοι υπήρξαν απαράμιλλοι οικοδεσπότες και φρόντισαν για μια εξαιρετική φιλοξενία και διοργάνωση. Οι θεατές χειροκρότησαν με ενθουσιασμό τη Συριανή Ομάδα που άφησε και πάλι τις καλύτερες εντυπώσεις και απέσπασε εγκωμιαστικά σχόλια του κοινού.
Ο Μπάμπης Κουλούρας, επικεφαλής της Ομάδας, απήγγειλε από στήθους ποιήματα του Καβάφη ενώ ακουστήκανε και τρία τραγούδια του, η Νικολέττα Ρούσσου ήταν αφηγήτρια του αφιερώματος, η Χρυσούλα Κεχαγιόγλου ερμήνευσε με την μοναδική της φωνή 10 τραγούδια σε ποίηση του Καβάφη και έπαιξαν οι μουσικοί:
Νίκος Απέργης φυσαρμόνικα, Νίκος Ρούσσος πιάνο, Κατερίνα Βαρδούση βιολί, Σοφία Σερέφογλου φλάουτο, Βαγγέλης Αραγιάννης μπάσο, Μάκης Πρίντεζης κιθάρα, και Νίκος Μανίκας κρουστά.
Αναμνηστική φωτογραφία


Ανταλλαγή δώρων

Η κα Μαρία Πατακιά, πρ.του Ελληνικού Κύκλου Σύγχρονων Μελετών και ο ευρωβ. των Πρασίνων κος Ν. Χρυσόγελος

Ξενάγηση στο Ευρωκοινοβούλιο

Ο κος Ν. Χρυσόγελος απευθύνει χαιρετισμό
(Τις φωτογραφίες μας έστειλαν οι κυρίες Lienke and Anke van Nugtere 
και ο κ. Sakis Dimitrakopoulos τους οποίους και ευχαριστούμε θερμά)


Την Παρασκευή 29/11/2013 οι Συριανοί καλλιτέχνες επισκέφθηκαν, με φροντίδα του Νίκου Χρυσόγελου, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και ενημερώθηκαν για την λειτουργία και τους θεσμούς που το διέπουν, ενώ παρακολούθησαν και στιγμές από τη δράση μιας θαυμάσιας περιβαλλοντικής Ομάδας, που και αυτή βρέθηκε στις Βρυξέλλες καλεσμένη από τον Ευρωβουλευτή των Πρασίνων κ. Νίκο Χρυσόγελο.

Η ομάδα Καβάφης εντυπωσιάστηκε  από τα αρχιτεκτονήματα και τη ζωή των Βρυξελλών και ειδικά από το Ιστορικό Κέντρο τους  και την περίφημη Grand Place

Η επόμενη παράσταση της Ομάδας Καβάφης θα γίνει στις 23.1.2014 στην πρωτεύουσα της Σουηδίας Στοκχόλμη με πρόσκληση της Ομοσπονδίας  Ελληνικών Σωματείων Σουηδίας.

Ακτοπλοϊκός Χορηγός της Ομάδας Καβάφης η BLUE STAR FERRIES. 



Άρθρο του κ. Σάκη Δημητρακόπουλου, της εφημερίδας «Πρωτοπόρος» του Διαπολιτισμικού Κέντρου Βρυξελλών.



 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Σύρος – Μέγαρο café 19-12-2018. Παρουσίαση του CD του Μπάμπη Κουλούρα «Απ’έξω και τραγουδιστά»

Σύντομα βιογραφικά των μελών της Ομάδας «ΚΑΒΑΦΗΣ»

Αποσπάσματα από τις εμφανίσεις της "Ομάδας Καβάφης"