Στον ασφυκτικά γεμάτο ΙΑΝΟ στην οδό Σταδίου της Αθήνας έγινε προχθές 27 Οκτωβρίου 2018 η επίσημη παρουσίαση του CD του Μπάμπη Κουλούρα με τίτλο ‘’Κ.Π. Καβάφης – Απέξω και τραγουδιστά’’.  Εκεί η Ομάδα Καβάφης και οι άλλοι συντελεστές του CD παρουσίασαν με πολύ μεγάλη επιτυχία στο ενθουσιώδες ακροατήριο τα 14 από τα 16 τραγούδια ενώ ο Μπάμπης Κουλούρας απήγγειλε ‘’απέξω’’ κάποια ποιήματα του Αλεξανδρινού. 
Για το CD μίλησε συγκινημένος ο Μπάμπης Κουλούρας, ο μουσικολόγος,  ραδιοφωνικός παραγωγός του 9,84 Νίκος Κανελλόπουλος ενώ για την προσωπικότητα του Μπάμπη Κουλούρα αναφέρθηκαν ο καθηγητής του ΕΜΠ και πρόεδρος του Ινστιτούτου Σύρου Ιωσήφ Στεφάνου, ο δημοσιογράφος, ραδιοτηλεοπτικός παραγωγός και παρουσιαστής Βαγγέλης Περρής και ο εκδότης των Συριανών Γραμμάτων, εκπαιδευτικός Δημήτρης Βαρθαλίτης. 














Παρευρέθηκαν μεταξύ των 250 περίπου θεατών πολλά μέλη  του Συνδέσμου των Συριανών και του Δ.Σ., ο ομογενής μας του Ελσίνκι και εκ των μεγάλων χορηγών της Ομάδας Καβάφης Κίμων Παπαδόπουλος, ο οποίος πέταξε από τη Φινλανδία αποκλειστικά για να παρευρεθεί στην παρουσίαση, σύσσωμο σχεδόν το Δ.Σ. του Ινστιτούτου Σύρου, ο τ. Ευρωβουλευτής των Οικολόγων Πρασίνων Νίκος Χρυσόγελος,  ο διαπρεπής ομογενής αρχιτέκτων της Βιέννης Δημήτρης Μανίκας,  καθηγητές και μαθητές των Σχολικών χρόνων του Μπάμπη Κουλούρα, πολλοί δημοσιογράφοι και άνθρωποι του πνεύματος και της τέχνης και η εκπρόσωπος του Μεγάλου Χορηγού της Ομάδας Καβάφης κ. Θανάση Μαρτίνου κ. Μαρία Μερσυνιά, υπεύθυνη του τμήματος Πολιτιστικών Δράσεων της ΑΙΓΕΑΣ ΑΜΚΕ.








Ο  Μπάμπης Κουλούρας ευχαριστώντας όλους τους συνεργάτες, συντελεστές  και χορηγούς της Ομάδας Καβάφης και του CD ανακοίνωσε ότι,  όπως γράφει και στο ένθετό του το CD, αφιερώνει όλα τα τραγούδια και τα ποιήματα που περιέχει στην  Αθηνούλα Μαρτίνου και στην οικογένεια του κ. Θανάση και της κ. Μαρίνας Μαρτίνου, ως ένα ελάχιστο αντίδωρο της ευγνωμοσύνης του ιδίου και των μελών της Ομάδας Καβάφης για όσα τους έχουν προσφέρει στα πολιτιστικά τους όνειρα.  Κάλεσε στο βήμα της σκηνής την κ. Μαρία Μερσυνιά και της έδωσε, αφιερωμένο τιμητικά, το πρώτο CD για να το παραδώσει στον κ. Αθανάσιο και στην κ. Μαρίνα Μαρτίνου. 


Τραγούδησαν οι : Κων/νος Πλούσιος, Κική Λουκά, Ρενίσα Λάκκα, Αλ. Καψοκαβάδης, Ελπίδα Γαδ και Χρ. Κεχαγιόγλου και Μπ. Κουλούρας. 
Έπαιξαν οι μουσικοί:
Ν. Απέργης, Β. Αραγιάννης, Ν. Βελόνιας, Έφη Ζαϊτίδου, Αλ. Καψοκαβάδης, Ζ. Μαραγκός, Π. Παπαζούδης, Ν. Ρούσσος, Σ. Σερέφογλου, Ρ. Σοφού και Λ. Χατζηγρηγορίου.







Το CD του Μπάμπη Κουλούρα είναι παραγωγή του Action Esti και της δισκογραφικής εταιρίας «Μετρονόμος». Ήδη πωλείται στον ΙΑΝΟ και οσονούπω σε ολόκληρη την Ελλάδα και στη Σύρο, ενώ θα διατίθεται και διαδικτυακά. Τυχόν έσοδα από πωλήσεις του θα κατευθύνονται για τις υποχρεώσεις της Ομάδας Καβάφης.  


Το video της παρουσίασης:

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Σύρος – Μέγαρο café 19-12-2018. Παρουσίαση του CD του Μπάμπη Κουλούρα «Απ’έξω και τραγουδιστά»

Σύντομα βιογραφικά των μελών της Ομάδας «ΚΑΒΑΦΗΣ»

Αποσπάσματα από τις εμφανίσεις της "Ομάδας Καβάφης"