10-2-2018 Η ‘’ΟΜΑΔΑ ΚΑΒΑΦΗΣ’’ του Π.Σ. Άνω Σύρου χειροκροτήθηκε και στην Πρεσβεία της Αιγύπτου



Η  ‘’ΟΜΑΔΑ ΚΑΒΑΦΗΣ’’  του Π.Σ. Άνω Σύρου 
χειροκροτήθηκε και  στην  Πρεσβεία της Αιγύπτου







             Για άλλη μια φορά η  ‘’Ομάδα Καβάφης’’  γοήτευσε  τους θεατές οι οποίοι παραβρέθηκαν το Σάββατο 10 Φεβρουαρίου 2018 στο νεοκλασικό αριστούργημα του Ερνέστου Τσίλερ στην οδό Βασιλ. Σοφίας 3,  απέναντι από τη Βουλή των Ελλήνων, όπου στεγάζεται η Πρεσβεία, για να παρακολουθήσουν το μουσικοποιητικό αφιέρωμα της Ομάδας στον Αλεξανδρινό με τον τίτλο ‘’Κ.Π. Καβάφης – απέξω και τραγουδιστά’’.  Την Ομάδα προσκάλεσε επίσημα ο εξοχότατος πρέσβης της Αραβικής Δημοκρατίας της Αιγύπτου κ. Farid Monib.  Έτσι οι Συριανοί καλλιτέχνες μετά το Κίνι και το Θέατρο Απόλλων της Σύρου, το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Θεσσαλονίκης και Manuel de Falla της Γρανάδας, τα Πανεπιστήμια Χάρβαρντ και Ελσίνκι, τη Ρωμαϊκή Αγορά της Αθήνας, το Ίδρυμα Ευγενίδου, Μύκονο, Πάτρα, Καβάλα, Αμοργό, το Παλάτι των Ιπποτών της Ρόδου, Δήλο και Δελφούς, την Αλεξάνδρεια, Κωνσταντινούπολη, Βοστώνη, Νέα Υόρκη, Παρίσι, Βρυξέλλες, Στοκχόλμη, Σύδνεϋ, Αδελαΐδα και 50 άλλες πόλεις, γιόρτασαν τη 12χρονη πορεία τους στην Πρεσβεία της φίλης χώρας της Αιγύπτου, πολίτης της οποίας υπήρξε και  ο Κωνσταντίνος Καβάφης. Η παράσταση πραγματοποιήθηκε στη θαυμάσια αίθουσα εκδηλώσεων της πρεσβείας αφού προηγήθηκε μια πολύ όμορφη δεξίωση με  Αιγυπτιακά εδέσματα. Τους προσκεκλήμένους  χαιρέτισε ο οικοδεσπότης Αιγύπτιος πρέσβης ενώ την Ομάδα παρουσίασε με πολύ επαινετικά λόγια ο πλαστικός χειρουργός, φίλος της Ομάδας,  Δρ Γιάννης Λύρας,  επίτιμος πρόξενος της Βραζιλίας στον Πειραιά, μέλος του Δ.Σ. της Επιστημονικής Εταιρείας Πλαστικών  Χειρουργών Ελλάδας.   






Οι θεατές χειροκρότησαν με ενθουσιασμό τα τραγούδια, τις αφηγήσεις  και τις απαγγελίες και η βραδιά τελείωσε μέσα σε ένα κλίμα βαθιάς συγκίνησης και χαράς ενώ προσφέρθηκαν στα μέλη της Ομάδας πολύ όμορφες ανθοδέσμες. Παραβρέθηκαν ο Διευθυντής του Υπουργείου Εξωτερικών πρέσβης κ. Φραγκίσκος Βέρρος, ο κ. Κώστας Μεϊμάρης, Διευθυντής του Πολιτικού Γραφείου του Υφυπουργού κ. Τέρενς Κουίκ, η Αιγυπτιώτισσα, μεγάλη Αρχόντισσα του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας, επιστήμων και επιχειρηματίας της Sofmedica Group in Romania κ. Αικατερίνη Σοφιανού-Μπελεφάντη,   ο κ. Κώστας Μιχαηλίδης Πρόεδρος του Συνδέσμου Αιγυπτιωτών Ελλήνων και πολλά μέλη του Δ.Σ. και του Συνδέσμου, ο κ. Γεώργιος Οικονομίδης, Πρόεδρος των Άστυ Αιγυπτιωτών της Κηφισιάς, ο κ. Ανδρέας Ζαΐμης Πρόεδρος των Φίλων της Βιβλιοθήκης Αλεξανδρείας, ο κ. Σπυρίδων Καμαλάκης Πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνο-Αιγυπτιακής φιλίας και Αντιπρόεδρος των Φίλων Βιβλιοθήκης Αλεξανδρείας, μέλη από το Ναυτικό Όμιλο Αιγυπτιωτών, ο υπεύθυνος marketing της Blue Star Ferries κ. Γιώργος Σακέλλης με τη σύζυγό του κ. Δαμανάκη,  ο διάσημος πλαστικός χειρουργός Δρ Γιάννης Λύρας με τη σύζυγό του, γνωστή ενδοκρινολόγο Δρ Παρή  Ράπτη,  ο Κυβερνήτης AHEPA HELLAS Νότιας Αθήνας και σύμβουλος του Πατριαρχείου Κωνσταντινουπόλεως κ. Παναγιώτης Ριζόπουλος, ο επίτιμος πρόξενος της DOMINICA και μέλος του Δ.Σ. του Προξενικού Σώματος Ελλάδας δικηγόρος κ. Χρήστος Βαρδίκος, ο τ. Γενικός Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης κ. Λέανδρος Ρακιντζής, η Διευθύντρια του Ινστιτούτου Κυβέλη κ. Βαλεντίνη Ποταμιάνου,  η Διευθύντρια της Λυρικής Σκηνής και του Animasyros κ. Μαρία Ανεστοπούλου, ο γνωστός επιχειρηματίας Ξενοδοχείων, άνθρωπος του πολιτισμού και της παράδοσης κ. Χρήστος Πρασσάκης, το ζεύγος Μάνου και Ντίνας Συκουτρή – Ανδριωμένου της γνωστής βιοτεχνίας λουκουμιών Σύρου ΣΥΚΟΥΤΡΗ κ.α. 






          Η παράσταση αυτή έδωσε αφορμή να εγερθούν και πολλές προοπτικές για επόμενες παραστάσεις της Ομάδας όπως στη Βιβλιοθήκη Αλεξανδρείας, Γενεύη, Βιέννη, Κύπρο κ.α. Στο αφιέρωμα συμμετείχαν  οι καλλιτέχνες Μπάμπης Κουλούρας, Χρυσούλα Κεχαγιόγλου, Ελπίδα Γάδ, Νίκος Απέργης, Νίκος Ρούσσος, Αντώνης Μαραγκός,  Ζαννής Μαραγκός, Βαγγέλης Αραγιάννης, Νικολέττα Ρούσσου και Ρεγγίνα Σοφού οι οποίοι εκφράζουν τις πιο θερμές τους ευχαριστίες στον Αιγύπτιο Πρέσβη για την τιμητική πρόσκληση και την απαράμιλλη φιλοξενία, τον Δρ Γιάννη Λύρα για τη διαχρονική αγάπη και υποστήριξη προς την Ομάδα, τη γραμματέα της Πρεσβείας κ. Χρυσούλα Μουσσουράκη για την ευγένειά της και την άψογη προετοιμασία της εκδήλωσης και την Blue Star Ferries για τις γενναιόδωρες χορηγίες της προς την Ομάδα.  Επόμενη παράσταση της Ομάδας Καβάφη το Queens College της Νέας Υόρκης στις 12 Μαΐου 2018 καλεσμένη από τον Γενικό Πρόξενο της Νέας Υόρκης κ. Κωνσταντίνο Κούτρα.






 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Σύρος – Μέγαρο café 19-12-2018. Παρουσίαση του CD του Μπάμπη Κουλούρα «Απ’έξω και τραγουδιστά»

Σύντομα βιογραφικά των μελών της Ομάδας «ΚΑΒΑΦΗΣ»

Αποσπάσματα από τις εμφανίσεις της "Ομάδας Καβάφης"