11-7-2018 στο πλαίσιο του 4ου Διεθνούς Θερινού Πανεπιστημίου

Logotypos.gr

Ξεχωριστές παρουσίες στην παράσταση της Ομάδας Καβάφης για την Κατ ’Οίκον Νοσηλεία


Μια από τις καλύτερες παραστάσεις της, κατά γενική ομολογία, έδωσε η ο «Ομάδα Καβάφης» του Πολιτιστικού Συλλόγου Άνω Σύρου στο κηπάριο της Μεταμόρφωσης , στο πλαίσιο του 4ου Διεθνούς Θερινού Πανεπιστημίου το οποίο διεξήχθη στη Σύρο υπό την αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου.

Η εκδήλωση αυτή είχε κοινωνικό σκοπό καθώς όλα τα έσοδα που συγκεντρώθηκαν  διατέθηκαν ήδη για την κάλυψη αναγκών του Συλλόγου Παροχής Φροντίδας κατ’ Οίκον Νοσηλείας Σύρου, με το μέλος τού  Δ.Σ. του  Μόνικα Μενδρινού – εκπροσωπώντας τον πρόεδρο Αντώνη Μαυρομουστάκη ο οποίος  δεν δήλωσε παρουσία λόγω ξαφνικής αδιαθεσίας – μετά από μια σύντομη αναφορά στις δράσεις του Συλλόγου να ευχαριστεί δημόσια την «Ομάδα Καβάφης» και τον Μπάμπη Κουλούρα προσωπικά για τη διαχρονική στήριξη στο έργο τους.


Ανάμεσα σε πολλές παρουσίες κάποιες ξεχώρισαν δίνοντας άλλη αίγλη στην όλη εκδήλωση.
Να αναφέρουμε ενδεικτικά την πρώην ευρωβουλευτή Άννα Καραμάνου, την εξ Αιγύπτου καταγόμενη επιχειρηματία με 14 μονάδες τεχνητού νεφρού στο Βουκουρέστι και μεγάλη ευεργέτιδα του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας κα  Κατερίνα Μπελαφάντη Σοφιανού η  οποία εκδήλωσε ενδιαφέρον για το ανέβασμα της παράστασης στο Βουκουρέστι και το Κάιρο. Αξίζει να σημειωθεί ότι η αρχοντική αυτή γυναίκα υπερασπίζεται με σθένος τη διατήρηση και διάδοση της Ελληνικής Γλώσσας στη Ρουμανία και την Αίγυπτο. Επίσης παρουσία δήλωσε ο Γ.Γ. της Ομοσπονδίας των Ελληνικών Σωματείων της Βοστόνης  Θέμης Βούλγαρης, με τη σύζυγό του, ο οποίον σημειωτέον την επόμενη χρονιά θα παντρέψει στο νησί  την κόρη του μα προσκεκλημένους τουλάχιστον 200 ανθρώπους από την Αμερική.
Από το Δήμο Σύρου Ερμούπολης παρουσία δήλωσε η σύμβουλος Μαρίζα Αγγελοπούλου και ο Πέτρος Ραουζαίος, ενώ η συντονίστρια καθηγήτρια του Θερινού Πανεπιστημίου Νικολέτα Τσιτσανούδη, συγχαίροντας επί σκηνής τον κ. Κουλούρα του παρέδωσε αναμνηστικό βιβλίο.
«Δεν είχαμε πολλούς επισήμους, ωστόσο είχαμε ωραίους ανθρώπους στην παράσταση» δήλωσε στο «Λ» ο κ. Κουλούρας υπογραμμίζοντας ότι η προβολή της Σύρου παγκοσμίως μέσω των παραστάσεων αυτών είναι πολύ μεγάλη: «Για τις οποίες τονίζω ότι ο δήμος και η πατρίδα μας δεν έχει δώσει ούτε ένα ευρώ. Κανείς».
Τέλος δεν πρέπει να λησμονούμε την διαχρονική κοινωνική δράση του κ. Κουλούρα ο οποίος με σειρά τηλε- μαραθωνίων  κατόρθωσε κατά το παρλθόν να συγκεντρώσει μεγάλα ποσά για την ενίσχυση κοινωνικών δομών όπως η Στέγη Εφήβων και Ανηλίκων Σύρου και η Κατ’ Οίκον Νοσηλεία, καθώς και άλλων ευπαθών κοινωνικών ομάδων, πάντα με διαφάνεια και άμεση διάθεση των χρημάτων και των υλικών στους δικαιούχους.













Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Σύρος – Μέγαρο café 19-12-2018. Παρουσίαση του CD του Μπάμπη Κουλούρα «Απ’έξω και τραγουδιστά»

Σύντομα βιογραφικά των μελών της Ομάδας «ΚΑΒΑΦΗΣ»

Αποσπάσματα από τις εμφανίσεις της "Ομάδας Καβάφης"