Καρδίτσα 8-7-2013 - 31ο Διεθνές Χορωδιακό Φεστιβάλ Καρδίτσας - Αίθουσα εκδηλώσεων του THESSALIKON GRAND HOTEL.






Η «Ομάδα Καβάφης» του Π.Σ. Άνω Σύρου, παρουσίασε το αφιέρωμά της στον Αλεξανδρινό, στα πλαίσια του 31ου Διεθνούς Χορωδιακού Φεστιβάλ Καρδίτσας, το οποίο ήταν αφιερωμένο και στα 150 χρόνια από τη γέννηση του Κ. Καβάφη (1873 – 2013, έτος Καβάφη).
Η Ομάδα της Σύρου απέσπασε τα πιο ευμενή σχόλια από το κοινό της Καρδίτσας και καθήλωσε τους παρευρισκόμενους, όπως έγραψαν χαρακτηριστικά και τα τοπικά Μ.Μ.Ε.
Την Ομάδα παρουσίασε ο Συριανός (από πατέρα) Αλέξης Κωστάλας, αυτός ο εξαίρετος παρουσιαστής και όχι μόνο των καλλιτεχνικών δρώμενων της Πατρίδας μας.
Ο Αλέξης Κωστάλας μάλιστα, απήγγειλε και το ποίημα του Καβάφη «απ’τες εννιά», μαγεύοντας με την αισθαντική φωνή του τους θεατές και προσθέτοντας το κύρος του στην παράσταση. Ο ίδιος θα παρουσιάσει το αφιέρωμα της Συριανής Ομάδας στο Μέγαρο Μουσικής Θεσ/νίκης στις 20-9-2013 και θα απαγγείλει και ποιήματα του Αλεξανδρινού.
Την εκδήλωση άνοιξε,  με μια ιδιαίτερη προσέγγιση στο έργο του Καβάφη, ο Παρμενίων Μπώλος, φιλόλογος – δοκιμιογράφος.
Στο τέλος της παράστασης, ο φιλόξενος οικοδεσπότης και Καλλιτεχνικός Δ/ντής του Φεστιβάλ κ. Νικόλαος Ευθυμιάδης μίλησε με κολακευτικά λόγια για τους συντελεστές της παράστασης και τους προσκάλεσε και πάλι στην Καρδίτσα.
Ο διευθυντής της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Καρδίτσας κ. Θωμάς Καρανίκας, παίρνοντας το μικρόφωνο και απευθυνόμενος στους συντελεστές της παράστασης είπε:" Σας ευχαριστούμε πάρα πολύ. .Άνθρωποι σαν και σας μας κάνουν να ευελπιστούμε. Να έχουμε ελπίδα. Σε μια εποχή που όλα είναι μαύρα, όταν ακούμε τέτοιους ανθρώπους γεννιέται ξανά η ελπίδα: που είναι ο Πολιτισμός. Σας ευχαριστούμε πάρα πολύ."

Από το Δήμο της Καρδίτσας εκδηλώθηκε το ενδιαφέρον η Ομάδα να ανοίξει το φημισμένο Θεατρικό Φεστιβάλ που διοργανώνεται τον Μάρτιο κάθε χρόνο. Οι καλλιτέχνες της «Ομάδας Καβάφης», ευχαρίστησαν τους διοργανωτές για την υπέροχη φιλοξενία και για την ευκαιρία που δόθηκε στην Ομάδα να παρουσιάσει το αφιέρωμά της και στο Θεσσαλικό κοινό.

Την παράσταση παρακολούθησε και η εξαίρετη δημοσιογράφος Χριστίνα Ταχιάου, η οποία έχει αναλάβει τη διοργάνωση της παρουσίασης του αφιερώματος για τον Καβάφη στις 21 Σεπτεμβρίου στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης. Όλα τα έσοδα της παράστασης θα διατεθούν για τις ανάγκες της ΟΑΣΗΣ, μιας σπουδαίας οργάνωσης, που μεριμνά για την απεξάρτηση από τα ναρκωτικά και το αλκοόλ.

Η παράσταση πραγματοποιήθηκε στη αίθουσα εκδηλώσεων του THESSALIKON GRAND HOTEL.

Στιγμές από την Παράσταση


Ο Αλέξης Κωστάλας απαγγέλει Καβάφη με την "Ομάδα Καβάφης"


Ο Δ/ντής Βθμιας εκπ/σης συγχαίρει τον Μπάμπη Κουλούρα για την παράσταση
Ο Αλέξης Κωστάλας με τον Μπάμπη Κουλούρα

Η Ομάδα Καβάφης με τον Καλ. Δντή και τα μέλη της οργανωτικής επιτροπής του Φεστιβάλ



Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Σύρος – Μέγαρο café 19-12-2018. Παρουσίαση του CD του Μπάμπη Κουλούρα «Απ’έξω και τραγουδιστά»

Σύντομα βιογραφικά των μελών της Ομάδας «ΚΑΒΑΦΗΣ»

Αποσπάσματα από τις εμφανίσεις της "Ομάδας Καβάφης"